Trip PuLau JeRejaK!!

       Assalamualaikum....dah lama tak update blog ni...hmm..walaupun idea melimpah-ruah, cerita bertimbun-timbun, kalau internet problem...boleh bersawang blog dibuatnya.. tp,Alhamdulillah..internet dah ok.. setelah hampir sbulan lebih kot, wifi xleh connect. Hmm..papepun, thanks to my neighbor..for sharing wifi :

       Trip pulau jerejak bulan oktober...bersama tekong Adam.. dengan berbekalkan umpan hirisan ikan temenung, alhamdulillah..hasilnya boleh dikatakan memuaskan lah.. boleh dikatakan disini lubuk ikan merah lah..kerapu jarang2..ikan duri (champion)!! hehe..

           Pemandangan sekitar pulau jerejak...kawasan memancing sekitar sangkar je..tp bukan dalam sangkar la.. dan hanya orang2 tertentu je yg di benarkan memancing sekitar sangkar ni..kalau ada sapa2 yang nak try mancing kat sini, bole contact tekong Adam la..



         Hasil tangkapan kat sini juga bergantung pada cuaca dan keadaan air.. menurut kata otai yg selalu turun.. keadaan air kena sedang2 je..haa..cm ne tu ye?...kalau air keruh x elok, air jernih sgt pun x elok jgk... tp,papepun..kalau dah rezeki tu..dapat jugak!! hehe :)




          Ni dia ikan GT..boleh riuh satu bot kalau dapat ikan ni.. :) punya la susah nak naikkan ikan GT ni.. bila di sentap, spesis jenis ni akan cuba memecut lari sehingga kehabisan tenaganya... kalau ada pancing lain kat sebelah, lebih baik angkat dulu siap2...kalau tak, habisla semua tali berpintal...
          Alhamdulillah..ni lah hasil nya setelah lebih kurang 10 jam memancing.. ni sebenarnya x banyak mana pun,(sebab ikan duri tak masuk baris)..trip2 sebelum ni lagi banyak..hehe.. tp,bg aku ok la..yg penting kepuasan tu. Betul ke puas? muka mcm x puas je.. :)

Thanks all..jumpa lagi di lain trip!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 ulasan:

  1. Wah..10 jam mancing, lamanya.. :)

    BalasPadam

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!