Toskan megi tersebut..seperti dalam gambar kat sebelah ni.. biarkan seketika..
Kemudian, Ambil 2 biji telor, pecahkan dalam mangkuk, pastu Campurkan perencah megi dalam telor td dan kacau hingga sebati.. p/s: Dalam gambar ni sebiji kan? 2 biji tau yg sebenarnya,..sebiji x jd!!
Pastu tuangkan (2 biji telor + perencah megi) yg telah sebati td..kedalam megi yg telah di toskan. kemudian kacau lagi bagi sebati....ni simple punya resepi, kalau nak sedap lg..tambah la pape...bawang ke, sayur ke.. sesuka hati :)
Apabila dah sebati..Panaskan minyak..dan tuangkan megi tadi ke dalam kuali.. masak dengan api yg sederhana..Hati2 semasa nak terbalikan megi tu..untuk mengelakkan ianya pecah :)
Nah!! skang da siap Murtabak Maggi...boleh di makan begitu sahaja atau dengan sos cili, kalau ada bawang cuka tu pun bole gak..mcm murtabak kat pasar malam tu kan..ok,Selamat Mencuba!! bye :)
Macam sedaap je? Nak cikit! Ngeee.... (^_^)
BalasPadamsedapnya..nnti nak try la
BalasPadamtq tuk resepi..nmpk sedap^^
BalasPadamsinngah kembali dr kelab blogger...
BalasPadamselalu gak buat...sedap....tp kalu sejuk mesti cikdah pening bila makan...
resepi yg mudah..selalu wat bila kemalasan melanda...
BalasPadammacam sedap....alahh lapar tetiba..
BalasPadamwahh...sdapppp
BalasPadamouwh, macam ni ke nak wat murtabak megi.. sng je rupanya.. pasni boleh try la.. btw, sy follow awak.. :)
BalasPadamboleh cuba ni :)
BalasPadamMmg sedap...dlo waktu ddk bujang selalo buat ngn housemate...
BalasPadammmg sedapppppppppppppp +++++ cili perhhhhh sedap!
MY FAV!<3
BalasPadamhehe. start tau resipi ni 2 tahun lepas dah.
tak pernah try lagi murtabak megi. macam sedap pulak =D
BalasPadamhttp://cikewi.blogspot.com/2012/11/puasa-hari-asyura.html
salam sudu biru.
BalasPadamTerima kasih atas komen anda di post saya Petua mengatasi tumit pecah.