Sportlight untuk ktns rs3

Assalamualaikum...
Salam sejahtera warga ktns rs3..entry ni khas untuk anda... berita baik bg yg berhajat untuk memasang sportlight pada motosikal anda...sy ada menyediakan full package complete set..
Mcm ni la lebih kurang barang2 nya.. main component lampu, relay dan switch..yg lain wiring mcm biasa la..
Okey..kat sini sy sediakan juga cara sambungannya...kalau tak biasa buat boleh hantar kedai la..atau nk saya pasangkan pun bole..bole call/wasap sy sekitar kulim butterworth dan kawasan yg berhampiran..in syaa allah.
Gambar hiasan dan tempat yg dicadangkn untuk letak sportlight..
Tahap kecerahan yg sgt terbaik setakat ni
Set sportlight yg sgt cun dan tahan lasak serta low power consumption
Ada macam2 jenis handle switch..bole pilih mengikut citarasa anda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara pasang reverse camera dan front camera

Assalamualaikum...
Jumpa lg dlm tutorial bergambar untuk rujukan rakan2 semua.. okey kali ni sy nk share cara wiring atau routing cable camera depan dan belakang untuk keta axia dan yg sama waktu dgnnya lah... ok..checkidout!!
Okey..perhatikan gambar atas sebelah kanan..tu laluan cable dari belakang sehingga masuk ke monitor. Gambar bawah ni plak reverse camera.
First, bukak lampu belakang untuk jump wire kt sana nt..
Bukak tmpt simpan tayar spare untuk tarik cable semasa proses routing.
Ok gambar bawah ni...plug lampu belakang yg akan di jump bersama cable reverse camera..pastikan cable yg betul ye..jgn jump dgn cable lampu brake plake..pastikan jump dgn cable lampu reverse.
Dah siap..pasang lampu balik.
Ni laluan cable ke hadapan..bukak je getah pintu tu..anda akan nmpk cable from manufacture...lalu kot tu jugak.
Cable hadapan tu just selit2 je kt atas bumbung..jolok guna jari..done!
Ok..inilah rupa cermin yg ada monitor untuk reverse dan front camera.. mula2 rasa x selesa jugak..sebab tiba2 masa drive nk tengok belakang nmpk gambr depan plak..tp,lama2 ok..lgpun dia bole off.
Ok itu saje untuk kali ni..thank singgah.
Bye:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara tukar logo emblem

Assalamualaikum...
Jom sepintas lalu follow tutorial ni..bg yg berhajat untuk tukar logo ktns kepada logo lain...seperti Bmw.
Ok perhatikan keadaan logo asal
Bukak logo asal..nmpk sepasang lubang untuk tapak, jika tapak logo baru besar..maka anda perlu tebuk sepasang lg lubang kiri kanan.
Ok ni contoh handrill
Ni plak heavy duty double side tape.. tampal seperti gmbr dibawah untuk kemaskn lg logo pada tapak.
Ada warba biru/hitam/putih dan silver/hitam
Dah siap...tampal tapak logo dahulu pada body moto anda..
Kemudian baru tampal logo pada tapak tersebut..ejas elok2 sar lg senget susah dah nk ubah..
Dah siap..itu sahaja.
Thanks singgah!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JIKA SURAT PAJAK GADAI HILANG

Assalamualaikum...
Okey, entry hujung minggu..jika surat pajak gadai hilang..cm ne cara nak tebus barang anda..tp ini cerita utk urusan di bank shj..
Fisrt skali pergi bank dan ambil satu borang di sana..
Isi apa yg patut...pastu kena pergi pejabat pos untuk beli setem Hasil bernilai RM10..SETEM HASIL mcm kt bawah ni.
Dah lekat setem kat borang...Pergi plak pejabat Pesuruhjaya Sumpah, untuk buat pengesahan i/c..jgn risau x kena bersumpah kt sana, selepas dia check i/c, borang akan di cop..dan kena bayar Rm4
Dah siap borang anda, barulah pergi semula ke bank dan tebus la barang anda..mudah je..cuma kalau bank, pejabat pos dan pejabat pesuruhjaya sumpah tu jauh..memang renyah sket la.. 

Ok,bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CEK PERTAMA DARI NUFFNANG

Assalamualaikum....
Huureyy...cek drpd Nuffnang da sampai. Walaupun x banyak..tp syok.. Alhamdulillah...syukur. Mula2 buat blog rasa mcm x percaya je bulih dpt income dari iklan ni...tp skng dah terbukti..mmg dpt bayaran..
Habuan Part time blogging..ok la.. kalau full time kompom byk ni.. So, tggu apa lg jom buat blog free dgn blogspot dan jgn lupa daftar iklan dgn nuffnang.. ok bye

Mcm mana nk cash out cek ni??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara Cash out cek Nuffnang

Assalamualaikum...
Okey! Selepas dah buat cash out kt nuffnang..tggu dlm sebulan kot..bayaran akan sampai ke alamat yg di daftarkn. Hari tu dpt cek HSBC...sebab xtau..pegi la ke bank HSBC.. ni habuan org yg x penah dpt cek..mcm ni la.
Sampai kt bank HSBC, pak guard dgn selamba tahan..nk buat ape ye? Ada akaun HSBC x?aikk...tergamam jap..Rupa2nya kena buat kt mana2 bank yg kita ada akaun dgn bank tu je. Punya la xtau, maklum la..x penah buat. Patah balik pergi maybank..
Okey! Sampai kt bank..xyah g kaunter..terus je ke mesin deposit cek.. isi detail kt blakang cek dan ikut arahan pada mesin atm..
Pastu masuk la cek anda.. duit tu masuk akaun dlm 4 hari bekerja katanya..xpala..janji masuk..hehe
Dpt resit mcm ni..lebih kurang.. okla, pengalaman pertama sepanjang buat blog ni..semoga lepas ni lebih bersemangat..hehe..
Bye2  :) 
Nak tengok rupa cek HSBC from nuffnang klik link di sini>>>cek-pertama-dari-nuffnang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rayyan Minuman kesihatan terbaik

Assalamualaikum...

Terdapat Macam2 jenis produk kesihatan kt pasaran skng ni.. "ada yg bagus dan ada yg tak"hmmm..sedap2 je cakap x bagus ye.. Sebenarnya bagus atau tidak bergantung pada kesesuaian badan kita..bukan sebab produk semata2..
Ni botol ke-2 sy..alhamdulillah dgn izin Allah.. akhirnya istiqomah untuk mencuba minuman rayyan ni. Hasilnya? Pertama kali minum rayyan ni..segala angin dlm badan keluar dgn lancar..mmg menakjubkan. 
Jika ada sakit2 urat atau sendi..gout..selepas minum rayyan ni..tempat sakit tu akan terasa berdenyut-denyut..sy pun x pasti apa sebabnya..tp yg biasanya itu adalah mgkin tindak balas jus rayyan. Walau apa pun,mintak lah pertolongan dgn Allah swt agar disembuhkn tempat yg sakit itu. Sebab apa? Sebab sbgai org islam yg beriman kita semua pasti yakin, hebat mana pun usaha kita, tiada sembuh melainkan hanya dgn izin Allah.
Okey..inilah packing produk rayyan ni.. dan di bawah ni terdapat sedikit info ttg jus rayyan ni.
Selamat mencuba..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara ganti roadtax kereta

Assalamualaikum

Satu entry pantas untuk hari ni..cara ganti roadtax. Okey untuk rujukan adik kakak dan juga abang2 yg x tau lg la..yg dah tahu..tahniah ler di ucapkan.. ;)
Okey, sebelum cabut sticker roadtax yg lama kt cermin tu, pastikan anda parking dulu kereta tu tgh panas..agak2 cermin dah betol2 panas..baru tarik, kalau tidak sticker roadtax akan pecah (bukan pecah kaca pecah gelas okey!!) disebabkan design sticker yg bergaris2 tu. 
Bila cermin betol2 panas..anda boleh tanggalkn roadtax tersebut dgn mudah, cermin pun tak kotor..tp cuba buka time sejuk, anda akan rasa kesusahannya..haha 
Orait, cukup utk hari ni..semoga dpt manfaat terutama kpd yg baru memiliki kereta tu.. akhir kata, byk membaca dapat la ilmu, byk ilmu xdela memanjang kena tipu, bye guys :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thai food festival 2016

Assalamualaikum...
Thai food festival at kulim..29 julai sehingga 7 ogos 2016 di buka dari jam 10 pagi sehingga 12 malam..bagi peminat2 makanan thai, boleh la mai sini, mcm2 ada.. pelik tp benar dan sedap..
Ok, gambar kt bawah ni kerabu pelam..mmg terbaik..
Kat bawah ni plak udang goreng cicah sos..xdan nk makan lg..tp kompom rasa udang punya..mcm tu je la.
Yg ni plak mcm tomyam seafood..pun x sempat rasa..
Haa..yg kt bawah ni dah rasa..nama dia kerabu meggi..dia guna kuah tomyan jugak dan sayur yg fresh..mcm makan ulam..harga dlm rm4-5 mcm tu la..lupa dah.
Yg bawah ni plak..kerabu kaki ayam..sedap jugak..rasa kaki ayam yg mcm mana nk ckp xtau...harga rm5.
Dan yg ni tea tarik ais..harga yg ni rm6..kalo yg kecik rm4.
Banyak lg makanan2 yg best kt sana tp besar mana la perut nk rasa semua..ni je la yg sempat rasa.. yg biasa kita makan tu pulut mangga, pulut ayam sama je la..papepun dtg dan rasa sendiri kelainan makanan2 thai ni..  bye2 geng..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tutorial Bayar Bill "Nur Distribution Sdn. Bhd."

Assalamualaikum..wbt

Jom follow tutorial cara bayar bill letrik under Nur Distribution Sdn. Bhd...lepas ni x yah susah2 nak pergi bayar kat pejabat..okey..

1. Guna maybank2u...log in mcm biasa dan pilih account & Banking spt gambar di bawah.

2. Kemudian klik pada bill payment
3. Klik pada "make a one-off payment
4. Klik pada kotak "select from list"
5. Akan keluar senarai pilihan mcm di bawah ni, klik "utilities" dan klik continue!
6. Skali lg "select from list" 
7. Pilih "Nur Distribution" dan klik continue!
8. Akhir skali akan kluar form utk di isi, jumlah bayran, no.bill dan no.account @ nombor pelanggang...da siap klik continue.
Jgn lupa add dalam "faberet list" nt lain kali x yah isi no.bill dan no.acc dah.. cuma isi jumlah bayaran dan continue mcm biasa. Okey utk hari ni, bye2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!