Cara pasang reverse camera dan front camera

Assalamualaikum...
Jumpa lg dlm tutorial bergambar untuk rujukan rakan2 semua.. okey kali ni sy nk share cara wiring atau routing cable camera depan dan belakang untuk keta axia dan yg sama waktu dgnnya lah... ok..checkidout!!
Okey..perhatikan gambar atas sebelah kanan..tu laluan cable dari belakang sehingga masuk ke monitor. Gambar bawah ni plak reverse camera.
First, bukak lampu belakang untuk jump wire kt sana nt..
Bukak tmpt simpan tayar spare untuk tarik cable semasa proses routing.
Ok gambar bawah ni...plug lampu belakang yg akan di jump bersama cable reverse camera..pastikan cable yg betul ye..jgn jump dgn cable lampu brake plake..pastikan jump dgn cable lampu reverse.
Dah siap..pasang lampu balik.
Ni laluan cable ke hadapan..bukak je getah pintu tu..anda akan nmpk cable from manufacture...lalu kot tu jugak.
Cable hadapan tu just selit2 je kt atas bumbung..jolok guna jari..done!
Ok..inilah rupa cermin yg ada monitor untuk reverse dan front camera.. mula2 rasa x selesa jugak..sebab tiba2 masa drive nk tengok belakang nmpk gambr depan plak..tp,lama2 ok..lgpun dia bole off.
Ok itu saje untuk kali ni..thank singgah.
Bye:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 ulasan:

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!