Siap Sedia Untuk Major Service!!!

         Assalamualaikum...wbt.. Kejap je dah kena buat Major Service dah, kuat sungguh bejalan nih..hmm, td aku baru je lepas call toyota service center..tanya sal price 4 major service 40,000km.. pasal banyak sgt benda yg dia nak Replace..so,aku call untuk double conform :) tanya punya tanya..memang betol la apa yg tercatat dalam manual tu..puas hati?!! hmm..puas..puas..puas!!  So,total price untuk Major Service Toyota Avanza 1.5 adalah RM414.40 sen ..amacam? mahal ke murah?.. 



             Bagi aku..bole lah..coz major service ni..banyak yg nak kena buat kan.. Kalau service biasa sampai RM4++ tu..kira Mahal la ye.. Baik p beli minyak ngan filter kt spare part, aku asa x sampai RM250..kot..tengok la minyak apa korang pakai kan.. Kalau Minyak Angin cap Kapak memang murah k..tp,xle guna untuk keta..guna untuk "Tuan keta"..sapu kat kepala tu coz duit dah banyak kuar ni.."penin2"..hehe :) bg aku yg berkira ni..banyak la..tp bagi org2 kaya raya d luar sana.."xde hal Lah kan"!! tp,berkira ke x, benda nya kena buat jugak!! huhu..k,lah Siap untuk memulain pekerjaan...bye-bye ;) Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 ulasan:

  1. kilat nyer kete, polish kat mane? ngeee....

    BalasPadam
    Balasan
    1. polish sendiri je..meh la hanta BMW kak tina, sabrie polishkan..:)

      Padam
  2. Bukan soal berkira, tapi berjimat! :D Follow u.

    BalasPadam
  3. Jom join akak bersama Atrium Consultants?

    Sila hubungi : 0123139044 /WhatsApp : 0102313904

    FB Page : Atrium Consultants

    Emel : hismazaitul@yahoo.com.my

    BalasPadam
  4. hurmm..takde kereta pun susah, ada kereta pun susah. http://studioous.blogspot.com/

    BalasPadam

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!