Gula-gula HUDSON`S

             Assalamualaikum... dah takde idea sangat dah ni..sampai gula-gula hudsons pun ko nak cerita?!! :) kekeke..  xdelah..disebabkan gula-gula ni lah..aku baru tersedar yang harganya skang bukan lagi "10sen 2 biji"...  Nak di jadikan cerita, adela satu hari tu...on the way nak g keje nek moto...tetiba mulut rasa pahit semacam je.. maybe sebab x makan pape lg kot...so,teringat la kt gula-gula hudson yg sedap ni..xpelah nanti singgah kedai beli jap.. ternampak plak kedai india jual paper..haa..mesti ada jual gula-gula ni!!
Aku parking kt tepi jalan tanpa mematikan suis motor...kejap je ni..,raba-raba dalam pocket..terjumpa 10sen..hahh!! cantik sangat lah..watpe beli banyak2.. aku bukak botol dan ambik 2 biji.. letak duit skupang kat meja kaunter..dgn confidence nya aku bgtau kt uncle tu..

Aku     :  Uncle 2 biji skupang kan?? (terus meluru keluar)

Uncle   :  (dgn muka terkejut!) 3 biji 2 kupang.....!!

Aku     :  dgn selambe kluar kedai pegi kt moto..mcm org hilang ingatan..x fikir pape.. :)

Uncle   :  terdiam kt kaunter..sambil tgk aku kluar..(mcm hilang ingatan jgk dia pun..)hahaha..

Masa atas moto,tetiba otak aku mula berfungsi...aikk!!(teringat balik suara uncle tu td) "3 biji 2 kupang??!! "..dah tu kalau skupang bape biji?!! arghh..simple math..sewel jap!! tak kan sebiji sentengah kot!! 

Aku turun moto dan masuk kedai balik..tak sempat aku tanya, uncle tu dah cakap dulu..(rupa2 nya dia memang tunggu aku patah balik!!).hik.hik..

Uncle  :  "dekk..satu kupang satu biji..,2 kupang 3 biji...!! "

Aku    :   Alamak! sory uncle, dah lama x beli gula-gula dalam botol ni..x tau lak harga dah naik!! :)

Uncle  :  Ini harga lama dah...

Aku    :  ye la..sy pun lama jgk...x beli..!! (sambil tambah duit lg skupang dan ambik lagi sebiji..)

Uncle  :  tersenyum...sambil geleng kepala..

Dah settle,aku blah..start ari tu sampai skang aku masih dok fikir..bila last aku beli gula-gula hudsons dalam botol ni..seingat aku la..aku mcm ada beli 10sen 2 biji...tp tahun bila tu?!!.dan kt mana? :) hmmm...Thanks 4 reading! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 ulasan:

  1. terjahh
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. haha.. kelaka sgt.. skg sy pun sme je.. :)

    BalasPadam
  3. done following you #112

    lawatlah: pajillnostra.blogspot.com

    BalasPadam
  4. boleh la yea. mmg dah lama sgt tak beli gula2 la ni..hehe

    BalasPadam

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!