BEG PERCUMA DARI SHELL

 (((Assalamualaikum..wbt)))

Beg percuma dari Shell??! tajuk je gempak..mana ada Shell nk bagi percuma mcm tu je.. Sebenarnya hadiah untuk Minyak Pelincir..Beli kt stesen minyak Shell je dpt ni, kalo beli kat kedai sparepart xdenya percuma tp harga kt sparepart murah.
 Dulu kalo nak beli minyak, memang cari kat sparepart je..murah dan banyak pilihan. Tapi sejak heboh pasal minyak tiruan yang berleluasa skang ni..tak mau dah la..Beli kat Shell lah, walaupun harga mahal sket tapi puas hati dan yg penting dapat hadiah..Dengar2 bulan depan hadiah jam tangan..
Ok, Sebagai panduan untuk pastikan minyak ori atau tiruan, yang pertama tengok pada penutup, Pastikan seal dia kemas dan tak longgar, kalau longgar tu kompom tiruan. Shell punya minyak ni ada kod pengesahan lagi..Boleh gores dan sms ke shell untuk pengesahan..terbaik lah!!
 Yang ke-2, check pada botol minyak..pastikan ada "print code" no.siri dan tarikh.. kalau xde, Sah minyak tiruan, Semua minyak Ori ada Print code ok. 
Dan yang terakhir, check kat bawah botol, biasanya minyak Ori ada 4 logo.. Kalau ada kurang dari 4 tu, tak tau nak kata lah..lu fikir la sendiri, kalo tanya tokey kedai, semua minyak dia kata ori..
Tp,semua Tanda2 ni boleh di copy kalo depa nak..jd Hati-hati lah semasa membeli ok.
Bye!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!