Kicap Jalen Sedap..Tapi..!!!

 ((Assalamualaikum...wbt))
       Semenjak dua menjak ni..rasa sedap kicap Jalen mula menguasai diri..,Sebelum ni kalo pegi kedai or pasaraya mmg tak pandang pun kicap Jalen ni sebab dok syok layan Kicap cap kipas udang..

      Tapi disebabkan kicap kipas udang mahal dan ada isu kicap tiruan dengar2 nya..(tp dah kena cekup rasanya..Alhamdulillah) So,aku ambil inisiatif untuk tukar kepada kicap murah sket iaitu Kicap Jalen..Mula2 beli botol kecik je..nk try..Oleh kerana sedap jugak Kicap ni..next,beli botol besar terus. 

      Rasanya Kicap Jalen ni ada 4 jenis kot..kicap masin, manis, lemak dan lemak manis. Buat masa ni dok nampak yg "lemak manis" ni je..yg lain x penah try lg.

      Dari segi rasa..Alhamdulillah sedap kicap ni..Harga pun murah kalau nak compare ngan kipas udang..Tapi!! Haa..ini yg aku nk cite sebenarnya.. lama aku dok perhati kt penutup kicap ni..Kenapa la dia design mcm ni agaknya..(tgk la gamba kt bawah), Penutup dia mmg la senang nak bukak sebab ada tangkai utk tarik dia punya seal.. (mcm penutup Oren Sanquick)..

      Masalahnya bila dah tuang kicap ni..,balance kicap akan bertakung dalam penutup.. apa kes la pulak kicap ni..jenuh aku nak goyang2 botol nak bagi kicap tu masuk balik.. rasa nak lap ngan tisu pun ada..tp aku tak buat lagi (sebab nampak mcm rajin sgt!)

Kalo da mcm ni en.semut pasti naik punya..kalo x dapat masuk pun..dia mesti dok tggu je.. "lemak manis" ni semut mana yg x mau!! kalo rumah yg xde semut ok la..tp benda2 manis ni xyah cite la..kalau letak terdedah je..mesti semut datang..kalo bukan semut kita..semut jiran yg dtg..
So,aku rasa penutup ni kena modified ni..bagi mesra pengguna..Oklah cukup dulu takat ni.. Cite pasal kicap dah macam buat "Essay Keselamatan"..Thanks singgah sini :) bye!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 ulasan:

  1. sesedap rasa.. hehehe.. jalen ni x mkn2 kat rumah

    BalasPadam
  2. suka makan kicap cap kipas udang..hehe.sedap ek?nanti nak try lah kicap jalen ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu2 pn kipas udang la pembuka selera..

      Padam
    2. Salam Siti Zawiah.. Boleh cuba Kicap Jalen Lemak Manis. InsyaAllah menepati citarasa anda.

      Salam perkenalan,
      Team Jalen
      Jalen Sdn Bhd

      Padam
  3. saya guna lama dah kicap jalen ni, sedap orang melayu buat, mmg ada bertakung tu mungkin nak elak tumpah melimpah kot...setakat ni xda semut datang..=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.

      Salam perkenalan,
      Team Jalen
      Jalen Sdn Bhd

      Padam
  4. Salam. Terima kasih kerana menggunakan produk Jalen. Tutup kicap ini telah direka khas untuk mengelakkan kehadiran semut sebaik mungkin. Encik hanya perlu pastikan penutup ditutup dengan sempurna. Namun,kami akan mengambil tindakan diatas komen yang encik berikan.Terima kasih.

    Salam perkenalan,
    Team Jalen
    Jalen Sdn Bhd

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...thanks team jalen sudi singgah dan komen di blog ni.. kicap jalen terbaikkkk.. :)

      Padam

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!