Nasi Arab Istimewa 2020

Assalamualaikum semua...

Senang,mudah dan Enak..itulah kata2 yg sesuai dgn hidangan nasi arab istimewa. Pek lengkap dgn beras dan semua bahan2 rempah. Cuma perlu beli lauk shj, samaada anda mahu ayam atau kambing.
Utk buat sos nasi arab, perlu juga kita beli sebiji tomato, 2 biji cili besar, (kalo nk pedas,bole tambah cili merah biasa tu), lemon( setengah biji,ambil air perahan shj), sedikit gula dan garam secukup rasa, terus blend tanpa memasukkan air.
Utk jelatah nasi arab pula, kita perlu belu sebatang timun, sbtang carrot, dan separuh lemon, potong ikut selera masing2, timun dan carrot dan perahkn lemon td dan tambah gula dan garam secukup rasa...siap!!

Selamat mencuba.
Satu pek nasi arab ni boleh dimakan sehingga 5 org dengan tambahan Ayam seekor..
Harga satu pek Rm20, if ada yang nk order boleh call atau wasap no.ni 013-5121510. c.o.d sekitar kulim, kedah dan butterworth p.pinang, selain dari 2 temapt ni, urusan pos turut disediakan.

gambar diatas adalah tambahan seekor ayam bersama 1pek nasi Arab.

masak atau tumis segala rempah, boleh ikut arahan pada belakang pek nasi Arab tersebut.
Arahan lengkap disediakan.

masak nasi bersama Ayam dan rempah..memang menyelerakan dan sangat wangi..

gambar diatas adalah untuk buat sambal nasi Ayam..Arahan lengkap juga turut disediakan di belakang pek nasi Ayam tersebut.

dah siap sambal nya...atau sos nasi Ayam.

okey, ni plak gambar jelatah atau sayur untuk nasi ayam.. senang je..timun,tomato,carrot, gula garam dan perahan air lemon, kalau nk bau dan rasa lain sket, boleh tambah daun ketumbar.. (bagi yang gemar) sesetengah orang tak berapa suka dengan bau daun ketumbar.
dah siap!! sangat mudah geng.. selamat mencuba..
Nak order pek nasi Arab? call@ wasap 013-5121510
thanks singgah sini..jgn lupa follow  blog saya insyaAllah banyak lagi cerita menarik akan di update selepas ini.. bye2 :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tiada ulasan:

Catat Komen

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!