Troubleshooting NOKIA 101

(((Assalamualaikum..wbt)))

Senang je sebenarnya nak bukak hp ni...sume guna klip je..xde skru. Baru2 ni hp ni x keluar bunyi.. bukak tengok kt dalam, tak tau nak buat ape. Tp speaker dia ada 2 spring kecik.. maybe tak touching. Bila tarik spring speaker dia bagi panjang dan pasang balik.. Alhamdulillah,tetiba jadi plak.. tu je problem
dia..Kalau gelabah p hantar kedai..kompom hangus saploh hengget kot.. silap2 lagi mahal,buatnya dia tukar speaker tu.. Bukan ape, beli baru pn RM99 je, xkan nak repair sampai 5-6 puluh hengget..ye dak? Moral of d story, try buat sendiri la..puas hati,dpt gak blaja sket2.
That's all 4 today..bye-bye!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 ulasan:

  1. Hebat sgguh...ada masa nk godek2 benda alah tuh. Ko ni leh bukak kedai la...sumer leh repair. Biz beb...biz...leh wat byk duit ni. Ko ada kemahiran tuh. Gud job bro!

    BalasPadam
    Balasan
    1. xdela hebat mana,hehe..kalo leh repair android baru la hebat,nak bukak kedai xde bajet,tggu hang bukak kedai,aku jd kuli,bole ar,...hehe

      Padam
  2. hebaakkkkkkk....ble buka2...heee

    BalasPadam
  3. assalamualaikum jom join G.A besar besaran by O.S.M . jom jom . anda di tag nombor #8 . review juga hadiah dia memang best . http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html
    tagging :
    http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/tagging3.html

    BalasPadam
  4. Betul tu. Kadang2 hantar kedai tu sje tipu nak kasi bayar mahal

    Btw, jemput join ^_^

    http://lystra-lily.blogspot.com/2013/05/segmen-blogwalking-sambil-like.html

    BalasPadam
  5. Boleh bukak kedai mekanik ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hm..boleh2..ada hp rosak?,meh sini sy rosakkan lg :)

      Padam

'www.yieweezer5915.blogspot.com' Best View on--->
GOOGLE CHROME!!

"yieweezer5915"Best View On GOOGLE CHROME!